Hallo allemaal hierbij een verslag van mijn b-meerkamp in Nieuwegein.

 

Het is zondag 13 oktober 6.55u als de wekker gaat.

Man wat gruwelijk vroeg. Maar goed het is vrijwillig dus niet mopperen.

 

Mijn vader had aangegeven dat hij ook mee wilde dus eerst naar mijn ouders. Van daaruit richting Nieuwegein.

 

Ik wist op dat moment nog niet dat er een 6 kamp op het programma stond. Dus in de auto gesproken over de tegenstanders en de mogelijke strategie etc.

Het eerste heren team van vtv had gisteren met 10-0 gewonnen van Spaarne dus ik wilde ook een goede prestatie neerzetten. Bovendien mocht ik bij vtv de wedstrijden spelen dus dat moet dan voordeel opleveren.

 

 

 

Afin. Aangekomen in Nieuwegein blijkt dat de 8-kamp in een 6 kamp te zijn veranderd. Oei. Nu maar weer eens kijken. Uiteindelijk bleek nog iemand geblesseerd te zijn dus een 5 kamp.  Intussen eerst ingespeeld met Jannes nadat ik mijn 1e bakje koffie naar binnen had gegooid.

 

Vervolgens druppelden de andere deelnemers ook binnen. Floris had mij gevraagd om in te spelen dus ging Jannes verder met Patrick Bruijne.

Het ging lekker met inspelen raakte bijna alles. Goede generale… Nou je kent het wel.

 

Mijn eerste wedstrijd kondigde zich aan. De altijd lastige Fjodor Rademaker. Ik heb hem nog zien winnen van Colin op de Nederlandse.

Moeizaam beginnen we aan de 1e game.

Allebei nog niet echt wakker en ons afvragen waarom we op dit tijdstip al aan het tafeltennissen zijn op een zondag. Uiteindelijk wordt het 11-9 voor mij. De 2e en 3e verlopen zeer spannend maar uiteindelijk win ik met 3-0. Nou dat valt lekker zeg.

 

Omdat we op 2 tafels spelen heeft Floris ondanks zijn jonge leeftijd een adempauze nodig na 2 wedstrijden achter elkaar te hebben gespeeld. We beginnen na een minuut of 6 met de 1e game. Het gaat als een speer. Kom met goed spel voor en sta met 10-8 voor... Ik speel mijn service en roei die bal gruwelijk hard (voor mijn doen dan) naar de FH van Floris die geheel verrast er nog een bat achter krijgt. De bal stijgt en stijgt en komt hoog op mijn midden. Ik doe mijn arm omhoog richt en timmer de bal in een baan om de aarde. Niet getreurd mag nog een keer serveren. Maak ook dit game point niet. Na een gevecht en veel gelijk trek ik uiteindelijk aan het kortst eind en verlies met 14-12 de 1e game. Bah. Balen...

Maar op naar de 2e game. Inmiddels is Floris ontketend en ik doe nu mee aan het toernooi voor het meest effectieve manier van ballen rapen.

Wat ik ook probeer Floris maakt het allemaal niet meer uit.

De 3e game geeft niet echt een ander beeld en ik krijg geen rotatie in de bal. Terecht verloren.

 

Dan de 3e partij. Hilair. Ow wat stom die speelt na een pep talk van mij eigenlijk best wel goed. Wint bijna van Patrick en Floris.

Ik begin en speel niet goed. Hilair echter wel. Vervelend voor mij maar lekker voor Hilair. Ik weet nog wel de 1e game te winnen, maar daarna gaat het dak eraf. Man man man wat slaat die gozer hard. En vervelend genoeg ook allemaal raak. Geen houden aan. Ik doe mijn uiterste best maar de vorm is er niet en rotatie staat niet op het menu. Ik verlies uiteindelijk in 4en.

 

Inmiddels gefrustreerd en sacherijnig grijp ik toch weer terug naar mijn andere plank. Met daarop geen Tenergy hard. Alsof dat wat uitmaakt.

Mijn laatste partij moet ik tegen Patrick Bruijne. Ingespeeld door Jannes en nog niks verloren. Als ik tegen Patrick mijn rotatie niet kan spelen kan ik net zo goed weer effectief ballen gaan rapen.

Weet niet waar het door komt maar de andere plank geeft effect rotatie en controle. Ineens wordt overspinnen voor de tegenpartij weer lastig en kan ik met backhand weer rotatie geven. Maar helaas de eerste game wordt verloren met 12-10. Lijkt een herhaling te worden …. Zoals tegen Floris. Nou dat hoop ik toch niet. De 2e game gaat als een speer. Win deze game met 11-5 en zo ook de 3e game gaat met 11-7 mijn kant op. Maar dan…. Patrick heeft het op zijn heupen gekregen en staat ze lekker te raken. Voordat ik het weet sta ik met 10-6 achter en heb geen idee waar het door komt. Ok dan god zegene de greep. Wat er ook gebeurt ik roei met rotatie. Patrick glijdt lichtelijk weg bij zijn eerste instap vanwege de korte service. Dat zorgt er ook voor dat hij iets te laat terug is. Daar maak ik dankbaar misbruik van. Kom terug tot 10-10. En win uiteindelijk met 12-10.

 

Dat betekent dat ik 3e ben geworden. 24 november 2019 mag ik weer naar VTV. Dan weer een 8 kamp voor de halve finale.

Groet, Frans.